Dzień dobry 1) Posiadam sklep 4-baby.pl na testach RWD wypada ok ale wczoraj zobaczyłem że na tablecie strona jest rozjechana. Proszę o zerknięcie co może być przyczyną. 2) W jaki sposób można zmienić nazwę zakładki "Dane techniczne" ? W jaki sposób można dodać zakładkę masowo do danej kategorii. ( Informacja o zwrotach i wymianach w zależości od kategorii) 3) Czy możliwe jest dodanie własnej zakładki, w przypadku butów potrzebuję żeby znalazła się informacja w jaki sposób dobierac buciki. 4) Czy jest możliwe żeby box facebook nie wyświetlał się na telefonach tak jak dzieje sę to z boxem ceneo? 5) Jeżeli oko fachowców zobaczy jakieś niedociągnięcia oraz co można jeszcze zmienić na stronie to proszę o informację. Pozdrawiam Bartosz
Postaram Ci się odpowiedzieć jutro na pytania (jeśli nikt inny nie odpowie), ale na szybko, facebook można schować odpowiednio operując stylami.
Konfiguracja -> Ustawienia regionalne -> Języki ->Frazy W zakładce "dane techniczne" widoczne są atrybuty: Asortyment -> Atrybuty produktu -> Edytuj -> Kategorie Tak to możesz "zautomatyzować". W sklepie nie ma takiej opcji. Trzeba by było próbować edycją zaawansowaną. Na Twoim miejscu stosowną informację umieściłbym w opisie.
Temat dodawania własnych zakładek do karty produktu jest u nas na liście to-do, a więc przekazane do twórców aplikacji. Mamy nadzieję że takie rozwiązanie zostanie wdrożone wraz z kolejnymi aktualizacjami ale nie mogę Ci tego na chwilę obecną zagwarantować. Jednak temat jest regularnie poruszany więc my także "ciśniemy" aby jednak coś z tym zrobić. Póki co, edycja zaawansowana i próba stworzenia jej samodzielnie. Ale w tym zakresie tak jak Stau wspomniał prościej będzie dodać informację w opisie albo... W sekcji Zawartość możesz tworzyć strony informacyjne, ale nie musisz ich zawsze dodawać do Nagłówka lub stopki. Możesz je po prostu utworzyć, skopiować sobie do nich link który będzie w pełni aktywny i ten link wykorzystać w opisie, np. poprzez wstawienie ciekawego buttonu: sprawdź jak dobrać rozmiar, przekierowującego do strony informacyjnej. Jeśli chodzi o samo RWD to zastanowiłbym się nad modułem wstawionym na stronie głównej, chłopiec i dziewczynka, aby nadać im rozmiar width i height w formie wartości procentowej (trzeba będzie się pobawić) dzięki czemu wraz z "aktywacją RWD" czyli mniejszym ekranem, obrazy a tym samym Twoje kategorie będą się zmniejszały proporcjonalnie. W tej chwili chowają się z boku. https://forum.home.pl/threads/skalo...jnych-oraz-skalowanie-tekstu-na-slajdach.329/ https://forum.home.pl/threads/responsywne-obrazki.184/ Ewentualnie możesz poczekać na opinie i sugestie innych.
Procenty już wprowadzone przy szerokości ( dziękuje), ale problem pojawiał się na stronie porduktu oraz kategoriach.
Próbowałem z tymi zakładkami i nawet po sporych modyfikacjach da się coś z tym zrobić jednak wg mnie to skórka za wyprawkę bo modyfikacje są bardzo duże, a przynosi to sporo kłopotów w użytkowaniu, dodatkowo klikanie w wiele zakładek to nie koniecznie to co robią klienci
Skorzystaj z poniższego kodu, aby ukryć moduł facebook'a oraz moduł Ceneo. Tak, tak - wiem, że moduł Ceneo już się ukrywał, ale nie mogłem się powstrzymać, aby go tez objąć moją propozycją kodu. Wartość 800px oznacza szerokość ekranu, w przy której te dwa moduły będą ukrywane. Możesz dodać inną wartość niż 800px, jeśli sobie tego życzysz. Kod: @media (max-width: 800px) {.widgetTab {display:none;} #facebook {display:none;}}
Super Dziękuje za pomoc Proszę jeszcze o pomoc przy diagnozie dlaczego strona rozjechala sie przy wyswietlaniu na tablecie. strona główna jeszcze jakos wyglada ale strona produktu jest rozjechana. produkt spada na sam dol. Pozdrawiam
Wyświetliłem sobie kartę produktu w sklepie internetowym i nie widzę chyba tego efektu, o którym piszesz. Najlepiej jakbyś dodał zrzut ekranu, wtedy mógłbym spróbować pokombinować z CSS.