Mam ustawiony w sklepie komunikat o wykorzystywaniu plików cookies i jest teraz opcja domyślna tzn że naciskając przycisk minus dostępny w prawym roku komunikatu - zamyka on okno. chciałabym by zamiast tego była opcja ROZUMIEM / WIECEJ INFORMACJI Wybór ROZUMIEM oznacza akceptację i „zgaszenie” komunikatu Wybór WIECEJ INFORMACJI – powinno przenieść klienta do „POLITYKI PRYWATNOSCI” - tam jest opis cookies byłabym wdzięczna za pomoc jak to zmienić. Znalazłam juz plik body_head.tpl gdzie to jest, ale trochę sobie nie radzę ze zmianą. dziękuję tr
@epewex - możesz ustawić link, który będzie prowadził do wybranej strony informacyjnej (np. do polityki prywatności) bez żadnej ingerencji w kod sklepu internetowego. Wystarczy, że zalogujesz się do panelu administracyjnego sklepu i przejdziesz do opcji menu: "Konfiguracja" -> "Wygląd" -> "Aktywny styl graficzny" -> "Nagłówek". Po włączeniu opcji "Informacja o cookie", w polu poniżej będziesz mógł wybrać stronę informacyjną, która zostanie podana jako link w komunikacie o plikach cookies. Daj znać w odpowiedzi na forum, jeśli te rozwiązanie jest dla Ciebie niewystarczające. Może będziemy w stanie znaleźć jakąś alternatywę.
No to w ogóle wyłącz ten "automat" sklepowy i ukrój "od zera" stosowny komunikat z poziomu kodu. Tutaj masz gotowca (wystarczą drobne przeróbki): https://forum.home.pl/threads/strona-autoryzacji-18-lat.279/#post-1482
Jeśli chodzi o oryginalny tekst to wygląda to tak: Kod: {dynamic} {if $cookie} <div id="cookie"> <div class="pagewidth"> {if $cookiepage} <span>{translate key="This site uses cookies to deliver services in accordance with the %sCookie Files Policy%s. You can set the conditions for storage and access to cookies in your browser settings." s1="<a href=\"$cookiepage\">" s2="</a>"}</span> {else} <span>{translate key="This site uses cookies to deliver services in accordance with the %sCookie Files Policy%s. You can set the conditions for storage and access to cookies in your browser settings." s1="" s2=""}</span> {/if} <span class="close fa fa-times"></span> </div> </div> {/if} {/dynamic} Pierwszy SPAN, a w nim s1 otwiera "link" a s2 zamyka "link". A więc dodajesz s3 i s4 a w tekst wstawiasz kolejne %s ... %s. Przykład z dodaniem tekstu Rozumiem na końcu, który jest linkiem do kolejnej strony informacyjnej. Kod: <span>{translate key="This site uses cookies to deliver services in accordance with the %sCookie Files Policy%s. You can set the conditions for storage and access to cookies in your browser settings. %sRozumiem.%s" s1="<a href=\"$cookiepage\">" s2="</a>" s3="<a href=\"$nowa_strona_www\">" s4="</a>"}</span> Dodałem na końcu zdania %s Rozumiem %s a potem S3 i S4, czyli otwarcie i zamknięcie linka.To Ci da możliwość wstawiania kolejnych linków. We frazach wystarczy już tylko wpisywać %s ... %s. A w tym przykładzie, o ile to jest poprawna składnia, ale działa o dziwo pojawia się słowo Zamknij, które odpowiada funkcji X czyli zamknięcia okienka i akceptacji polityki. Kod: <span>{translate key="This site uses cookies to deliver services in accordance with the %sCookie Files Policy%s. You can set the conditions for storage and access to cookies in your browser settings. %sRozumiem.%s" s1="<a href=\"$cookiepage\">" s2="</a>" s3="<a href=\"$cookiepage\">" s4="</a>"}<p class="close">Zamknij</p></span> Poprawcie mnie jeśli stworzyłem herezję, ale wszystko działa
Wielkie dzieki Jak to wpisuje to ogólnie cały wpis jest po ANG, a tylko słowo rozumiem i zamknij po PL i samo "zamknij" jest malutkie w prawym rogu, a dobrze by było obok rozumiem wiem że marudzę
W samym pliku masz wersję ang. ale ona idzie do translatora, a więc w konfiguracji języków --> Frazy ustalasz tekst w danym języku, stosując te same znaczniki %s ...%s które podmieniają się kolejno w miejsce s1 do s2, a potem s3 do s4. Po zapisaniu zmian, tylko w pliku body_head.tpl komunikat o Cookie z automatu zmienił się na wersję poprawną. W ustawieniach Fraz możesz dodawać nowe frazy, wraz z kluczem, a więc w pliku body_head dodasz %s nazwa_klucza %s w ten sposób dla każdej wersji językowej sklepu będzie można zaktualizować całą frazę. Jeśli chodzi o przycisk Zamknij, to jest on wpisany na sztywno poza translacją, i tu obawiam się że będzie to być może stanowiło problem, chociaż. Jeśli mi się uda, spróbuję do tego jeszcze przysiąść, ale nic nie gwarantuję.
@epewex czy udało się z konfiguracją? jeśli nie, wklej proszę początek body_head i napisz jakie zmiany wykonałeś. Jeśli udało się, potwierdź, dla potomnych
Utknęłam w tej opji {dynamic} {if $cookie} <div id="cookie"> <div class="pagewidth"> {if $cookiepage} <span>{translate key="This site uses cookies to deliver services in accordance with the %sCookie Files Policy%s. You can set the conditions for storage and access to cookies in your browser settings. %sWIĘCEJ INFORMACJI.%s" s1="<a href=\"$cookiepage\">" s2="</a>" s3="<a href=\"$cookiepage\">" s4="</a>"}<p class="close">ROZUMIEM</p></span> {else} <span>{translate key="This site uses cookies to deliver services in accordance with the %sCookie Files Policy%s. You can set the conditions for storage and access to cookies in your browser settings. %sWIĘCEJ INFORMACJI.%s" s1="" s2="" s3="" s4=""}</span> {/if} <span class="close fa fa-times"></span> </div> </div> {/if} {/dynamic} {if 1 == $skin_settings->header->basket} {dynamic} wyglada to tak jak w załaczniku