Mam nowe wyzwanie Chciałbym stworzyć moduł(a nie umiem) z nawigacją tzn. graficznie to np. szary pasek 1180x50pix a na nim cztery segmenty(bez widocznych podziałów) po 25% z 1180pix dł. W każdym segmencie krótki tekst. Po najechaniu kursorem na sekcję powinna się rozwinąć i pokazać tekst/informacja na tle białej karteczki. Taki moduł mógłbym wstawić np. w sekcji Szczegóły produktu i zawrzeć w nim wszelkie info o wysyłce, zwrotach itp. nie odsyłając do stron i nie odrywając klienta od produktu. Proszę o pomoc.
Tu mówimy o dodatkowym menu rozwijalnym, należałoby użyć skryptu w js lub ewentualnie css-a, a w module dodać listę rozwijalną. Jest to do zrobienia, ale nie jest to tylko po prostu dodanie modułu.
Rozumiem, że to niełatwa sprawa, ale taki moduł dużo by zmienił w navi sklepu. Gdyby udało się to zrobić z Waszą pomocą to byłoby super więc jeśli ktoś może pomóc to proszę. W CSSie coś tam wydukam, ale JS to czarna magia dla mnie i pewnie większości forumowiczów, ale jest tu kilku profesjonalistów i na Was liczę.
I się udało Oto opis: https://forum.home.pl/threads/poradnik-dodatkowe-menu-rozwijalne-w-sklepie.439/ Nie skupiałem się na wyglądzie tego, nie jest użyty js, a jedynie css. Działa poprawnie w sklepie co sprawdziłem i pokazałem na screenie. Powstało menu rozwijalne z podkategoriami.
WOW! Dziś będę próbował wcielic to do mojego sklepu, nie wiem czy dam rady , ale biorę się do roboty. Dzięki dzięki dzięki. Mam jeszcze kilka pytań odnośnie wyglądu sklepu ale już nie wiem czy wypada Cię męczyć
Napisz w oddzielnych tematach aby nie mieszać treści. Zrób DOKŁADNIE tak jak napisałem i nie ma opcji musi zadziałać. Działa na szablonach responsywnych i znika przy mniejszym ekranie aby nie szkodzić wyglądowi na telefonach.
Moduł o którym pisałem i jaki chciałbym zrobic to coś takiego jak w Panelu Administracyjnym/Pulpicie sklepu u dołu "Bonusy od partnerów" Twoje rozwiązanie niestety jest inne.
Moduł o którym pisałem i jaki chciałbym zrobic to coś takiego jak w Panelu Administracyjnym/Pulpicie sklepu u dołu "Bonusy od partnerów" Twoje rozwiązanie niestety jest inne. Wydaje mi się, że to czego potrzebuję jest nie do wykonania przez amatora w mojej osobie. Twoje rozwiązanie oczywiśćie działa(testowałem), ale nie o to mi chodzi, pozdrawiam
jednak zajmie mi to więcej czasu niż myślałem, sklep mi wycina każdy tooltip w css i jquery muszę wymyślić inne rozwiązanie
W tym temacie pomoze mi kolega, więc jakoś to pójdzie. Może wiesz jak pozbyć się czarnego "Do koszyka" z kart produktów? Zakładałem temat, ale cisza.
odnośnie tematu dymków do css do tego jest banalnie prosty, ale edytor modułów wycina kod jeśli mu nie pasuje przez to nie jest to takie proste. Sam tooltip można napisać w 10 linijkach css-a i jednej htmla.