Dzień dobry, W przypadku gdy tworzę regułę wiadomości i chcę wpisać kilka słów kluczowych lub adresów w którymś z pól warunków to czy powinienem oddzielać je przecinkami, wpisywać w cudzysłowach, z maskami typu *? Szukałem takiej informacji w helpie, ale nic nie było na ten akurat temat.
https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/g...y-byly-one-stosowane-w-nowej-poczcie-home-pl/ Ogólnie, co przed chwilą sprawdziłem, reguły wiadomości działają dla pojedynczych warunków (tzn. 1 warunek na jedno pole), a więc przykład: możesz utworzyć regułę dla adresu e-mail (jednego w jednej regule) - wiadomości OD jan.kowalski@home.pl oznacz flagą, możesz utworzyć regułę dla adresu e-mail i innego pola, np. temat zawiera - wiadomości OD jan.kowalski@home.pl, temat zawiera: zakupy, oznacz flagą. Jeśli jeden z warunków reguły nie będzie spełniony, reguła nie zadziała. Jeśli chodzi o pola typu adres e-mail, wpisujesz jeden adres na regułę Jeśli chodzi o pole np. temat zawiera, wpisujesz JEDNO SŁOWO lub JEDNĄ FRAZĘ, np. zakupy lub zrób zakupy. Jeśli ktoś napisze do Ciebie maila: jak idziesz to zrób duże zakupy, to fraza nie zostanie rozpoznana bo przeszkadza słowo duże. Nie mniej jednak nie zamykam tematu i w tej chwili przekazuję pytanie do kierownika produktu, bo wydaje mi się, że temat miał być aktualizowany. Odpowiadając na pytanie: nie ma opcji oddzielania niczego. FEEDBACK-1041
Ok, dzięki za odpowiedź Generalnie rzecz biorąc fajnie by było móc stworzyć sobie np. jedną regułę na większą ilość contentu (powiedzmy grupę newsletterów o określonej treści) zamiast na każdy z osobna. Tak więc trzymam kciuki za ew. wdrożenie tego typu funkcji
Dostałem odpowiedź od kierownika produktu, że temat został zgłoszony dalej jako sugestia lub błąd (trudno to określić), nie mniej temat trafił już do właściwego działu i tym samym w miarę możliwości zostanie to wprowadzone. Mam zgłoszenie oznaczone do śledzenia, więc jak coś się dowiem więcej dam znać.