1. Forum używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

ROZWIĄZANE Joomla - formularz kontaktowy (a jakże)

Dyskusja w 'WordPress, Joomla!, PHP, HTML, CSS' rozpoczęta przez użytkownika msc, 16 Listopad 2016.

1. morihei7

morihei7 Nowy użytkownik

Docenione treści:
    3
    Witam,

Temat może już zamknięty choć ja się z podobnym problemem spotkałem dwa dni temu i do dzisiaj odpowiedzi krótkiej i sensownej nigdzie nie znalazłem.

Opiszę krótko jakie ja miałem objawy. Wiadomości testowe które można wysłać z zaplecza Joomla wychodziły bez problemu, bez względu na to której opcji użyłem. PHP mail, Sendmail i SMTP wszystkie wysyłały wiadomość testową, ale wiadomość z formularza kontaktowego mimo komunikatu o wysłaniu nie docierała na skrzynkę.

Hosting mam na home.pl, Joomla zaktualizowana do wersji 3.8.1. Wiadomości testowe które docierały świadczyły o tym, że konfiguracja była w porządku. Skrzynkę pocztową miałem założoną dla domeny na której postawiona jest strona. Problem był z samym formularzem bo mimo komunikatu potwierdzającego wysłanie wiadomości, nie docierała ona ani do adresata ani do osoby wysyłającej (dla innej strony też na serwerach home miałem problem taki że wiadomość docierała tylko do osoby wysyłającej jeżeli ta zaznaczyła wysłanie kopii maila również do siebie natomiast nie docierała do adresata)

Problem z przed nawiasu udało mi się rozwiązać zmieniając w ustawieniach GLOBAL CONFIGURATION (KONFIGURACJA GLOBALNA) dla komponentu CONTAKTS (KONTAKTY) opcję CUSTOM REPLY (WŁASNA ODPOWIEDŹ) na NO (NIE). Mam nadzieję, że komuś moja odpowiedź pomoże bo sam siedziałem dwa dni próbując znaleźć odpowiedź i dojść do tego co się dzieje z tymi mailami.

Pozdrawiam

M7

Grzesiek, Mariusz oraz casar lubią to.
  2. Mariusz

Mariusz pomoc.home.pl Moderator forum

Docenione treści:
    302
    Witam na naszym forum oraz przy okazji dziękuję za podzielenie się tymi instrukcjami, jestem pewny, że ktoś tu jeszcze trafi na Twoją odpowiedź i będzie ona dla niego bardzo pomocna.

Poleć forum znajomym