Hurtownia wygenerowala mi plik CSV z cenami netto hurtowymi. Chcialabym dodać vat oraz marżę ale nigdzie nie widzę w panelu takiej opcji, Nie wiem co robic a produktów jest 4432 Pomocy !
zrób to w csv w kolumnie jeśli masz stałą marżę to możesz to jedną formułą ogarnąć =((komórka1+wartośćmarży)*1,23) i to przeciągnąć na resztę produktów
Próbowałam robić na osobnym dokumencie i potem tylko wkeic gotowe ceny. Ale po zmianie przecinka na kropke czego wymaga plik CSV ceny mi się nie zaokraglają co oznacza, że wpada mi ciąg licz i tym samym click shop odrzuca plik. A ręcznie zmieniać wszedzie kwoty to katorga
Wedle Twojego wzoru omimo przeciagnięcia kwota z wiersza pierwszego koiuje się na całą reszte. Niestety wydaje mi się, że nie ma na to rozwiazania ... I niestety trzeba zrezygnowac z home bo denerwujące jest to, że teraz nie moge nic zrobić i wszystkie kwoty zmieniać recznie przeciez to glupota
głupota to są pliki csv wysyłane do klientów. Pliki csv umieszcza się na serwerze hurtownika które mają łączność z bazą systemu magazynowego. Ty dostajesz login i hasło do bazy na serwerze ftp i parujesz system magazynowy z bazą podrzędną. Nadajesz jej marżę, reguły i.t.p. i wszystko leci na clickshop poprzez system magazynowy. Choć nadal nie rozumiem na co komuś asortyment którego nie posiada.
jak nie ma rozwiązania, to działa coś źle robisz poniżej masz tą formułę z założeniem, że marże mam wszędzie 5