1. Forum używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...

ROZWIĄZANE Umiejscowienie modułu z językami na górze sklepu

Dyskusja w 'Zmiana wyglądu sklepu i edycja zaawansowana' rozpoczęta przez użytkownika Kamil, 12 Sierpień 2015.

  1. Mariusz

    Mariusz BOK home.pl home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    3 051
    Docenione treści:
    300
    Ten kod gdzieś musi być podwójnie dodany... spróbowałbym poszukać dalej.

    We własnym zakresie spróbowałem znaleźć ten kod i wydaje mi się, że za podwójne wyświetlanie odpowiedzialny jest kod, który zaznaczyłem na niebiesko na zrzucie ekranu. Na zrzucie ekranu widać, że zaznaczony kod jest podwójnie dodany.
    Kod:
    <select class="goog-te-combo"></select>
    gregor-kod-sklep.png
     
  2. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    Mariusz, tego kodu nie zmieni on jest dodawany przez google, coś musiało się dziwnego zrobić, po za tym poczarniały CI napisy w górnej belce.
     
  3. Mariusz

    Mariusz BOK home.pl home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    3 051
    Docenione treści:
    300
    Tak też przypuszczałem, że to już "leci" od Google. Nie zmienia to niestety faktu, że kod gdzieś musi być podwójnie dodany i dlatego podwójnie pobiera te znaczniki. @djmauro sugeruję sprawdzić dodany kod w Twoim sklepie ponownie.
     
  4. 1000plytek

    1000plytek Uczestnik

    Wiadomości:
    27
    Docenione treści:
    1
    Witam

    Bardzo spodobał mi się pomysł z koszykiem na górnej belce
    chciałbym tam wstawić logo potem telefony i zaloguj się i koszyk

    niestety nie działa mi ten kod

    Kod:
    {if 1 == $skin_settings->header->basket}
      {dynamic}
      <div class="basket right{if 0 == $user->basket->countProducts()} empty-basket{/if}">
      <a href="{route key='basket'}" title="{translate key='Cart'}" class="count">
      <img src="{baseDir}/public/images/1px.gif" alt="" class="px1">
      <span class="countlabel">
      <span>{translate key="Cart"}:</span>
      <b>
      {if 0 == $user->basket->countProducts()}
      ({translate key="empty"})
      {else}
      <b class="sum">{currency value=$user->basket->sumProducts(false)}</b>
      <b class="count">(<span>{$user->basket->countProducts()}</span>)</b>
      {/if}
      </b>
      </span>
      </a>
      </div>
      {/dynamic}
      {/if}
    pomóżcie proszę
     
  5. Stau

    Stau Majster

    Wiadomości:
    340
    Docenione treści:
    98
    Jeśli Twój szablon to RWD nie ma siły, aby nie działało ;). Wyczyść pamięć podręczną (CTRL + SHIFT + DELETE) i spróbuj raz jeszcze.
     
  6. 1000plytek

    1000plytek Uczestnik

    Wiadomości:
    27
    Docenione treści:
    1
    Czyściłem i nie działa
     
  7. Stau

    Stau Majster

    Wiadomości:
    340
    Docenione treści:
    98
    Musisz to źle wstawiać - w kodzie nie widać:
    view-source:http://www.e-plytki.eu/kontakt/

    Musisz to wstawić zaraz nad pierwszym </ul> w templatce body_head.tpl.
     
  8. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    Musi to działać, właśnie testowałem, jednak ja sobie zrobiłem tak, że skopiowałem cały kod wyszukiwarki i koszyka wkleiłem przed logowanie i rejestrację, a logo wstawiłem siłowo ręcznie, dzięki temu mam to co chciałem :)
     
  9. 1000plytek

    1000plytek Uczestnik

    Wiadomości:
    27
    Docenione treści:
    1
    Dzięki działa

    wstawiłem kod nas pierwszym </ul/

    TheL - czy możesz pokazać jak to wygląda?
     
  10. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    a więc nowa wersja:
    we własnych integracjach przed </body> umieszczamy:
    Kod:
    <style>
    .goog-te-gadget-simple {
      height: 40px;
    }
    .goog-te-gadget-simple .goog-te-menu-value span {}
    </style>
    
    w własnym js to co podawałem w poprzednim rozwiązaniu

    w body_head.tpl szukamy:

    Kod:
      <a href="{baseDir nonempty=1}" title="{translate key='Home page'}" class="link-logo {if $seo_has_blank_logo}link-logo-text{else}link-logo-img{/if}">
      {if $seo_has_blank_logo}
      {$seo_logo_title|escape}
      {else}
      <img style="float:left;" src="{$path}images/logo.png" alt="{$seo_logo_title|escape}">
      {/if}
      </a>
    
    i zamieniamy na:
    Kod:
    
      <div style="float:left;margin-top:-4px;">
      <a href="{baseDir nonempty=1}" title="{translate key='Home page'}" class="link-logo {if $seo_has_blank_logo}link-logo-text{else}link-logo-img{/if}">
      {if $seo_has_blank_logo}
      {$seo_logo_title|escape}
      {else}
      <img style="float:left;"  src="{$path}images/logo.png" alt="{$seo_logo_title|escape}">
      {/if}
      </a>
    </div>
    
      <div id="google_translate_element" style="float:left;">
      </div>
    
    sporo się z tym nawalczyłem, ale to chyba jedyne rozwiązanie wyglądające dobrze, oczywiście wszystkie 3 klasy musimy dopasować już pod siebie
     
    Mariusz lubi to.
  11. kizzosklep

    kizzosklep Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0

    Też mam taki kod na początku. Jak chcę dodać jakikolwiek kod to pojawia mi się błąd i nie mogę nic dodać. Jak można to ominąć.
     
  12. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    tylko ta modyfikacja tego nie powoduje, czy wprowadzałeś jakieś inne?
     
  13. kizzosklep

    kizzosklep Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Zakupiłem nowy template z bazy home i jeszcze nie wprowadzałem żadnych modyfikacji. Chciałem zacząć od języków, które chciałbym umiejscowić na górze i znalazłem ten temat. Niestety nie mogę zastosować ich ponieważ pojawia się błąd.
    Adres sklepu to www.kizzo.eu
     
  14. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    ech chyba muszę zacząć sprzedawać takie wyglądy :p
    zacznij od tego, że zobacz czy ten plik ma datę modyfikacji.
     
  15. kizzosklep

    kizzosklep Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Myślę, że chodliwy temat :)

    Hmm. jestem trochę zielony w tych tematach. Gdzie to sprawdzić?
     
  16. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    na liście w edycji zaawansowanej czy przy powyższym pliku masz podaną datę.
    ps. już kilka takowych zrobiłem :)
     
  17. kizzosklep

    kizzosklep Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    Nie ma
     
  18. TheL

    TheL @Lider VIP Moderator forum

    Wiadomości:
    2 350
    Docenione treści:
    512
    Sprawdź we własnym stylu czy wszystko jest ok
     
  19. kizzosklep

    kizzosklep Początkujący

    Wiadomości:
    5
    Docenione treści:
    0
    A czy mogę usunąć ten początek?
     
  20. Mariusz

    Mariusz BOK home.pl home.pl Administrator forum

    Wiadomości:
    3 051
    Docenione treści:
    300
    Skopiuj ten kod sobie do notatnika i zapisz go sobie jako kopię zapasową. Następnie spróbuj go usunąć - moim zdaniem jest on zbędny. Jeśli usuniesz kod i przestanie "coś" działać, to na podstawie tego co zapisałeś sobie w notatniku, będziemy w stanie przywrócić poprzednie ustawienia.

    Podsumowując, tak spróbuj ten kod usunąć na początku. Powinno to pomóc.
     

Poleć forum znajomym