Witam, Ustawiłam widget ratalny payU na stronie i zostaje mi opis przy cenie na produkcie który nie "łapię" się na zakup ratalny. Jak go usunąć? Chodzi o napis, że symulacja została wykonana dla produktu podstawowego, który powinien pojawiać się przy produktach powyżej 300 zł wraz z symulacją rat. Widget ustawiony na wzór ze strony home.pl
Można to zrobić trochę przerabiając kod mianowicie w punkcie gdzie jest Kod: <!—raty payu--!> <p><span id="installment-mini"></span></p> <p id="text">{translate key="rata"} <!--koniec--!> musisz zrobić Kod: <!—raty payu--!> <p> <span id="installment-mini"></span> <p id="text">{translate key="rata"} </p> <!--koniec--!> lub zamiast znacznika p robisz wspólnego div'a obojętnie ważne oba elementy muszą być w jednej grupie i dodajesz coś takiego do CSS Kod: #installment-mini:empty + #text { display: none; }
Rozwiązania nie znalazłam, a instrukcję wzięłam ze strony home.pl https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/jak-wlaczyc-widget-ratalny-payu-w-esklepie-home-pl Nasz sklep to megamedic.pl i taka informacja wyświetla się przy wszystkich produktach, nawet przy tych dla których rata nie obowiązuje
Ciężko powiedzieć to bez kodu jaki masz wklejony w tpl bo na stronie jest nadal tak samo. Zakładam że wszystko zostało poprawnie dodane do aktywnej szaty sklepu i znacznik p jednak nie zadziałał to dodaj do pkt 6 i 7 instrukcji taki kod Kod: <!--raty payu--!> <div> <p><span id="installment-mini"></span></p> <p id="text">{translate key="rata"} </div> <!--koniec--!> Co do CSS zostaw taki jaki podałem wyżej
Niestety nie działa. Przywróciłam nawet plik, zrobiłam wszystko od nowa i nadal jest ten błąd.. Produkty w promocji nie mają tego napisu.
Temat rozwiązaliśmy na priv ale dla potomnych zostawiam rozwiązanie w pliku productk/index.tpl robimy takie coś Kod: <!—raty payu--!> <div class="payu-raty"> <span id="installment-mini"></span> <p id="text">{translate key="rata"} </p> </div> a w CSS takie Kod: .payu-raty #installment-mini:empty + #text { display: none; }