Przeczytałam wszystkie tematy forum dotyczące pop-up, próbuję coś zrobić jednak chyba nieskutecznie, bo jedyne co uzyskałam to strona przesłonięta szarą zasłoną, gdy pojawia się na niej ktoś nowy. Usunęłam zatem wszystkie modyfikacje i proszę ponownie bardziej doświadczonych kolegów o podanie kodu (w wersji z cookies, aby zaproszenie pojawiało się raz) wraz z informacją gdzie go wkleić (mam bardzo małą wiedzę o kodzie). Korzystam z szablonu RWD - Clilckshop. Zależy mi na prostym okienku z informacją "Jeśli chcesz otrzymywać regularnie darmowe wzory oraz informacje o nowościach i promocjach - zaprenumeruj newsletter" oraz miejscem do wpisania adresu. Będę wdzięczna za pomoc, gdyż mimo obietnic na forum w szablonie oraz samym Click Shopie nic się w tym zakresie nie zmienia...
Rozwiązanie zostało podane tutaj: https://forum.home.pl/threads/strona-autoryzacji-18-lat.279/#post-3933
Chyba nie do końca, bo tamten wątek dotyczy stworzenia prostego wyskakującego okienka z hasłem "dozwolone od lat 18", który wchodzący po prostu zamyka. Mi chodzi o zapis do newslettera przez pop-up, a nie informację, że gdzieś tam można się zapisać. Przed zapytaniem przejrzałam wszystkie wątki, nie ma takiej informacji dla absolutnie początkujących jak jest np w tym artykule http://blog.szablonsklep.pl/shoper-5-newsletter-pop-up/ (rozwiązanie z tego artykułu u mnie nie działa, "szara zasłona" nie do przejścia tylko tworzy się na stronie. Może jednak home.pl pokusiłby się o poradnik lub rozszerzenie sklepu o taką funkcjonalność, podstawową jeśli chodzi o zwiekszanie sprzedaży, z tym chyba każdy się zgodzi.
Chyba jednak nie . Przeczytaj ostatni post w tamtym wątku. Stworzony został dokładnie zapis do newslettera.
Bardzo dziękuję za precyzyjne wskazanie. Ok, przeszłam wszystko krok po kroku i mam pop-up (można zobaczyć tu). Co prawda obrazka nie udało mi sie dać, ale ok, niech tak będzie. Po wpisaniu adresu email subskrybent dostaje wiadomość: "Połączenie nie jest prywatne. Hakerzy mogą próbować wykraść Twoje dane z e-tutorial.eu (np. hasła, wiadomości lub informacje o karcie kredytowej). NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID itd. Można coś na to poradzić?
Hehe - właśnie testując przypadkowo się tam zapisałem . Możesz usunąć mnie z bazy . Działa dobrze . Otrzymałem od razu maila z potwierdzeniem. Uwagi mam trzy: 1) Musisz całość nieco bardziej pociemnić (tło ramki). 2) "Krzyżyk" w przypadku braku "chęci" zapisania powinien być nieco bardziej widoczny . 3) Co do "hakerów" ---> Twój link url zaczyna się od https - tutaj kluczowa jest ta literka "s" na końcu; usuń z hiperłącza i będzie dobrze .
Dziękuję za pomoc. Usunięte z bazy. Niestety, z dalszej części niewiele nie rozumiem ;-) Jestem na tyle obeznana, żeby wkleić coś w odpowiednie miejsce i zmienić podstawowe parametry (kolor ramki), ale już nie na tyle żeby: - zmienić położenie krzyżyka (która to część kodu?) - czy 's' usunąć z linii <form action="https://e-tutorial.eu/pl/newsletter/sign" method="post" onsubmit="return Kasuj();"> ?
Tak - dokładnie tutaj . Jedna literka i hakerzy się "odczepią" . Powinni . Spróbuj i daj znać - będziemy dalej "poprawiać".
A położenie "krzyżyka"? I podpytam przy okazji, w którym miejscu jest kod, który odpowiada za wielkość czcionki w galerii produktów? Wybieram kategorię, pokazują mi się produkty w układzie ze zdjęciami i wszystko ok, tylko wielkość czcionki w tytule produktu jest za duża. Zmieniłabym, ale nie wiem gdzie.
A jakbyś chciała, aby to wyglądało??? Powiększyć czy też gdzieś przesunąć??? Po prostu można z tym krzyżykiem zrobić wszystko - tylko musisz coś zadecydować .
Fragment kodu, który odpowiada za wielkość czcionki i inne elementy przy nazwie produktu znajdziesz tutaj: Kod: .products.viewphot .product .productname { font-size: 1.6em; margin-bottom: 0.5em; height: 1.95em; } Oczywiście - liczby zmieniasz wedle uznania i wstawiasz całość we "Własny styl CSS".
Bardzo dziękuję, analogicznie wydedukowałam sobie kod na zmniejszenie wielkości czcionki ceny, może komuś się przyda: .products.viewphot .product .price { font-size: 1.0em; margin-bottom: -1.5em; height: 3.0em; Co do "krzyżyka", wystarczyłoby gdyby był nieco odsuniety od brzegów ramki? Trochę większy? Na białym tle? O ile to nie za dużo
Spróbuj tak: Kod: #home a { color: #C94765; text-decoration: none; background-color: white; font-size: 15px; padding: 3px; float: right; } Manipulacja wartościami pozwoli m.in. "oddalić" od narożnika i powiększyć "krzyżyk".